31 januari 2012

В Контакте - Albert Plomp (schildercursus)

Een gastblog van Albert Plomp over de 1e les van de schildercursus: Ontdek je eigen beeldtaal.

Albert schrijft:
"Nog altijd op zoek naar die ene passie, die ene manier om uitdrukking te geven aan mijn bestaan, kwam ik de schildercursus “Ontdek je eigen beeldtaal” van KNOCKaRT tegen. Ik besloot mij aan te melden. Afgelopen dinsdag was de eerste les van deze cursus.

Samen met Twitter-vriendin Karin Winters reed ik naar Vianen, waar Mieke Siemons haar atelier heeft. Na een kort voorstelrondje en een introductie in het kubisme, mochten we de mouwen opstropen, kwasten uitzoeken en verf op een palet smeren. Het was de bedoeling een eigen, kubistische interpretatie te maken van dit stilleven met gitaar, krant, boek, wijnfles en glas.

Ik had een “blokkade” verwacht toen ik het grote witte vel papier aan de wand plakte. Dat bleek mee te vallen. Net als de meeste andere cursisten begon ik met het volledig inkleuren van de achtergrond, zodat er geen stukje wit meer te zien was. Omdat de verf niet helemaal goed gemengd was ontstond er vanzelf een iets met vorm, kleur en structuur.

Na het inkleuren van de gitaar en de fles besloot ik het schilderij niet al te druk te maken. Behalve een gitaar en een fles zou je ook twee lichamen kunnen zien in mijn schilderij. De naam van de krant “Het Kontakt” heb ik daarom verbasterd naar “In contact”, wat in het Russisch ”В Контакте” is.

Dat laatste is op dit moment een thema dat speelt in mijn relatie met Asya. In contact zijn, werkelijk in verbinding zijn met elkaar."

1 opmerking:

  1. Het is een prachtig werkstuk geworden Albert! Jammer dat ik dat pas nu zie mede door je eigen commentaar en het voorbeeld op de kast. Soms ben je teveel met je eigen werk bezig om goed te kijken naar dat van de ander.Groetjes Corien (medecursist)

    BeantwoordenVerwijderen