17 augustus 2010

'Kind van het water'
De Zomerzwerfbeleving van Marijke

"Het water houdt mijn enkels in haar koele grip, waaiert uit in belletjes als ik mijn benen bevrijd. De zon kietelt mijn rug. Mijn ogen zijn gefixeerd op het kleurenschouwspel dat zich voor mij afspeelt. De rivier speelt met mijn tekening en steelt met strelende bewegingen stukjes kleur van het papier. En neemt het mee. Stroomafwaarts naar de zee. Samen met al mijn gedachten. Ik kijk enkel toe, mij verwonderend over de wonderlijke wegen van het water.

Drie dagen zwerf ik door de zomer. Overnachten in een tentje, aan de oever van de Lek. Met de koelte van de ochtend wandel ik naar de rivier. Creativiteit stroomt onder de warmte van de zon. De natuur neemt mij mee op ontdekkingstocht. Ik zie zelfs de schoonheid in de resten van een grillig verkoold vuur. De kille wind waait mijn hoofd leeg. En dan ontstaat er iets. Het maakt niet uit of het mooi is of lelijk. Het komt vanuit mij. Een creatie van een kind van het water. Zwervend via vele rivieren, op zoek naar de zee."

Gastblog van Marijke Verhoef
Deelnemer Zomerzwerf augustus 2010

Lees ook de zomerzwerfbelevingen van andere deelnemers:
'Langzaam loslaten' - Monique van der Loo
'Het betere jutwerk' - Hennie Tibben


Wil jij ook Zomerzwerven?

Meld je aan voor mijn gratis e-zine, dan houd ik je op de hoogte van Zomerzwerf in 2011 en mijn andere activiteiten.

2 opmerkingen:

 1. Ergens in het leven zijn mensen overtuigd geraakt van de gedachte dat zonder gedachten zijn het ideale zijn is. Maar is dat werkelijk mogelijk?
  Alles is een gedachte. ook het meedrijven van de gedachten naar de zee.
  Het leven creeert visueel (licht) en met gedachten (geluid). Het leven creert ook het schilderij. Het schilderij wordt niet gemaakt door jou maar met jou als een creatie van het leven. Schilder, schilderen en schilderij zijn een. Dit is de schoonheid van het leven om van te genieten.

  Dory

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schilder, schilderen en schilderij zijn een.

  Mooi gezegd, zo heb ik het zelf inderdaad ervaren, daar aan de rivier.

  BeantwoordenVerwijderen